recursos

Com citar i elaborar referències bibliogràfiques per al teu TDR

Resultado de imagen de bibliografia

Deia Bernat de Chartres que som “com nans sobre les espatlles de gegants” en referència a l’acumulació de saber dels nostres predecessors (els gegants) que ens fan a nosaltres (els nans) veure més lluny i poder continuar avançant en el món del coneixement.

Per elaborar qualselvol treball acadèmic cal consultar diverses fonts que, un cop treballades i analitzades de forma crítica, et permetran realitzar una nova i personal aportació al teu camp d’estudi. Aquestes fonts han de ser citades i han de constar al final del teu treball. 

Hi ha diverses formes de citar, algunes d’elles estan molt vinculades a camps d’estudi específics, però totes són igual de vàlides. Pots triar aquella que més t’agradi, però és indispensable que la mantinguis al llarg de tot el treball.

La majoria de biblioteques universitàries ofereixen informació i recursos sobre la citació i l’elaboració de bibliografies. La biblioteca de l’Universitat Pompeu Fabra (UPF) ofereix recursos i enllaços molt útils en aquest sentit, i també sobre com realitzar treballs i presentacions orals… Pots consultar-ho en el seguent enllaç