L’aplicatiu ePèrgam, del Departament d’Ensenyament, permet la consulta del fons de la nostra biblioteca des de qualsevol dispositiu i ubicació. ePèrgam és la base de dades que conté les referències de tots els documents que hi ha a la biblioteca i als diferents departaments de l’institut.
COM TROBAR DOCUMENTS
1. A TRAVÉS DEL CATÀLEG DIGITAL:
Accedeix al catàleg
El catàleg permet fer diferents tipus de cerques de documents per: títol, autor i matèria.
- La cerca per títol: Escriu el títol del document o només el començament. Si no coneixes el títol exacte, utilitza qualsevol paraula que hi aparegui.
- La cerca per autor: Escriu el cognom de l’autor
- La cerca per matèria: Escriu la paraula clau del tema que busques, el cercador permet recuperar tots els documents sobre un tema concret.
Un cop seleccionat el document pots consultar tota la informació disponible sobre l’obra. Sempre apareixerà com a bàsica:
- La signatura: És el número de situació del document als prestatges.
- L’estat del document: disponible (el document és a la biblioteca i te’l pots endur en préstec), consulta (el document és a la biblioteca però és exclòs de préstec), baixa (el document ja no es troba a la biblioteca)
Actualment estem en procés de recatalogació del fons, quan aquest conclogui tots els documents mostraran informació complerta sobre descriptors, nivell recomanat, edició, resum, imatge de portada, etc.
2. ALS PRESTATGES:
Si vols buscar un llibre directament als prestatges, pots consultar els rètols amb les codificacions CDU que hi ha penjats a la biblioteca.
Classificats per colors i nombres (del 0 al 9) figuren les diferents matèries i submatèries. Quan hagis localitzat el que busques, només cal que segueixis els codis a les prestatgeries.
IMPORTANT: Els llibres de lectura obligatoris i optatius de cada trimestre no es troben a les prestatgeries, cal demanar-los directament a la responsable de la biblioteca
Recorda que en qualsevol moment pots consultar dubtes i demanar ajut o assessorament a la bibliotecària 😉