Notícies

Nova secció de llibres per a joves “Terra de ningú” a la Biblioteca pública de Lleida

L’Àrea infantil i juvenil de la Biblioteca Pública de Lleida ha estrenat un nou centre d’interès adreçat a joves a partir de 15 anys, anomenat “Terra de ningú”. Sota aquest epígraf s’hi podran trobar novel·les que volen ajudar els joves lectors a fer el salt de la literatura juvenil a la literatura d’adults.

El centre d’interès començarà amb trenta títols que tenen l’objectiu d’engrescar aquests lectors que es troben en un moment crític: se senten massa grans per a la novel·la juvenil i massa joves per a la novel·la adulta. Són obres escrites per autors clàssics, contemporanis, novel·les romàntiques, realistes, intrigants i distòpiques… En definitiva, bons llibres per iniciar el trànsit cap a la novel·la adulta, trobar la continuïtat a l’hàbit de lectura i créixer com a lector.

Activitats programades
Per donar el tret de sortida a aquest centre d’interès, la biblioteca ha programat una xerrada a càrrec de Xosse Nofre, responsable de l’Àrea infantil i juvenil, i Etna Miró, jove escriptora i alumna del Grau d’Estudis Literaris, les quals han fet la selecció de les lectures. L’activitat tindrà lloc el dissabte 13 de novembre a les 11 h i està adreçada a joves a partir de 15 anys, famílies, educadors i públic en general. Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament a través del formulari web.
L’activitat comptarà amb interpretació a la llengua de signes catalana a càrrec de Deixa’ns signar i es retransmetrà en directe a través del nostre canal de Youtube.

Així mateix, està previst iniciar un club de lectura virtual adreçat a joves a partir de gener de 2022 on es llegiran obres que formen part d’aquest centre d’interès i estarà coordinat per l’Etna Miró.

A més a més, la biblioteca ha confeccionat maletes viatgeres adreçades als cursos de 4t d’ESO i Batxillerat dels instituts per endur-se en préstec i fomentar la lectura entre els alumnes.

Des de la biblioteca animen a tothom i especialment als joves, a conèixer aquest nou centre d’interès i a endinsar-se en aquesta “Terra de ningú”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s